RSS

Виртуелни свет

Даунолдован или рођен

Даунлодован или рођен


Нашу генерацију називају Y генерацијом или још дигиталним урођеницима. То је зато што смо рођени у ери интернета и одрастамо уз њега. Много пре него што смо научили да читамо и пишемо, ми смо научили да користимо миш. Да, нисмо погрешно написали, миш је до 1980, када се појавио лични рачунар, био само полудомаћа животиња чија је појава уливала страх у кости нашим мамама. Неки од нас тог страшног миша нису ни видели, али зато овај други, пластични, свакодневно држе у руци.

Старији нас не разумеју. Мисле да смо површни, празноглави, незаинтересовани, асоцијални. Критикују нас због привржености друштвеним мрежама и посвећености видео игрицама. Кажу, не умемо да учимо. Говоре да смо неписмени. Наставници се жале да смо на часовима неактивни, да не пишемо, не слушамо, не умемо да размишљамо. Када виде мобилни телефон у нашим рукама, просто се најеже. Али, шта да радимо, када у тренутку док професор диктира нову лекцију, баш тад, имамо неодољиву потребу да одговоримо на поруку другару из друге школе.

Ако те занима шта сам данас радила, прочитај на мом блогу!


Ипак, можда можете и ви учити од нас. Ако ништа друго, ако се бар мало заинтересујете за оно што нас занима, можда ћете моћи да нам помогнете. Можда ћете моћи да нас мотивишете, инспиришете, покренете, научите.
За почетак, погледајте овај видео.


Следећа страна

Advertisements
 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: